YÜKSEK BASINÇLI SULU KUMLAMA JETİ NEDİR?

Yüksek Basınçlı Sulu Kumlama Jeti; Su ile Kumu yüksek basınçla birlikte püskürten hava kompresörü gerektirmeyen bir Su Jeti Makinasıdır. Baınçlı Su Jeti ile birlikte Temizlenecek olan yüzeye püskürtülen ve bu püskürtme ile yüzeyde istenmeyen pas, eski boya ve çapaklardan aşındırma yaparak arındırma işlemidir.

SULU KUMLAMA JETİ SANAYİ CEREYANI İLE Mİ ÇALIŞIR?

Sulu Kumlama Jetleri 380 ya da 440 Volt Elektrik ile çalışır. 400 Volt 50 Hz, 440 Volt 60 Hz ( Gemi Kullanımlarında ) Aynı zamanda Dizel Motor ile çalışan Sulu Kumlama Jeti İmalatımız Mevcuttur.

SULU KUMLAMA MAKİNALARI KAÇ ÇEŞİTTİR?

Sulu Kumlama makinaları 2 ayrı katagoride adlandırabiliriz; 

Yüksek Basınçlı Sulu Kumlama Jeti; Suyun basıncı ile sulu kumlama yapar ve kompresör gerektirmez ve 500 bar ile 800 bar arasında modelleri vardır. İkinci seçenek ise, Kompresör kullanılarak yapılan kumlama makinasıdır bu makinada basınç 8 bar dır  aynı zamanda VİDALI HAVA KOMPRESÖRÜ kullanılmalıdır.

SULU KUMLAMA JETİNİN ELEKTRİK MOTORU DÖNÜŞ YÖNÜ ÖNEMLİ MİDİR?

İmalatını yapmış olduğumuz Tüm Su Jeti Modellerinin Pompaları Pozitif Deplasmanlı Pompalardır, Dolayısı ile "Elektrik Motorunun Dönüş Yönü Önemli Değildir."

SULU KUMLAMA MAKİNASI ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Sulu Kumlama Makinası alırken en çok dikkat edilmesi gereken husus makinanın bir dakikakada harcadığı su debisidir. Su debisi nekadar yüksek olursa kumlama o denli hızlı ve etkili yapılır. Örnek verecek olursak; 22 litre su debisi ve 500 bar basınçlı bir su jeti ile sulu kumlama rahatlıkla yapılabilir. Su debisi 30 litre olan 500 bar basınçlı su jeti ile yapılan kumlama ise daha hızlı sonuçlara ulaştırabilir. İyi bir sulu kumlama yapmak için kullanmış olduğumuz kumun cinsi çok önemlidir. 

SULU KUMLAMA NEDİR?

Sulu sistem kumlamadaki ana amaç yüzeyin temizlenmesidir. Yüzey temizliğinde Boya, pas gibi problemli yerlerde mükemmel bir temizleme yapar..

Sulu kumlama ile ilgili farklı temizleme yüzdeleri standart hale getirilmiş ve ISO 8501-1 içersinde değerlendirilmiştir.

Kumlama sektoründe bu standart görsellerle karşılaştırma şeklinde kullanılmaktadır. Sa değerleri büyüdükçe Kumlama yapılmış yüzey kalitesi artmaktadır.

SA 1  : % 80 HAFİF TEMİZLENMİŞ

SA 2  : %80 İYİ TEMİZLENMİŞ

SA 2.5 : %96 ÇOK İYİ TEMİZLENMİŞ

SA 3  : % 99 KOMPLE TEMİZLENMİŞ  ( Sulu Kumlamada bu değere ulaşabilirsiniz )

 

Yüksek Basınçlı Sulu Kumlama; en basit anlatımı ile, kum adı verilen, kuma benzeyen, ama aslında bildiğimiz kumdan farklı, bu iş için özel olarak imal edilmiş, silis, bazalt, Kuvars,grid, hatta cam tozu  adında çeşitleri olan ve kullanım yerleri farklı özel maddeler ile yapılır.

YIKAMA MAKİNALARI SULU KUMLAMA YAPAR MI?

Üretimini gerçekleştirmiş olduğumuz Basınçlı Yıkama Makinalarının tamamı sulu kumlama yapabilir. Esas soru şu olmalı; Hangi makina  ve hangi basınç aralığı ile neleri SULU KUMLAMA  yapabilirm? 

Bu konuyu birazda olsa detaylandıralım; Yüksek Basınçlı Yıkama Makinaları ve Su Jetleri uygun kumlama aparatları takıldığı takdirde sulu kumla yapabilirler. Sulu kumlama makinalarında yüksek basınç ve yüksek debi çok önemlidir. Sulu kumlama makinalarımız kompresor gerekesinimi olmadan kum püskürtürler su ve kumun birlikte püskürtme işlemi tabancanın ucunda olan sulu kumlama aparatı ile yapılır, debi nekadar yüksek ise aynı oranda hızlı ve etkili bir sulu kumlama yapılır. Jant, Dorse, Kasa, Kupa, İş Makinası, Taş ev, Demir,  Araç kumlaması yapılacak ise en az 500 bar basınçlı su jeti ve en az 22 litre su debisi olması şarttır. 

SULU KUMLAMA İLE NELER YAPILIR?

Sulu Kumlama Jeti ile Taş ev kumlaması ve yenilemesi yapabilirsiniz. Gemilerin, araçların, teknelerin, kamyonların boyasını söküp mükemmel bir boya öncesi hazırlık yapabilirsiniz. Metal üzerindeki pas temizliğinde çok etkilidir.Alüminyum ve saçlarda mükemmelr sonuçlar verir. Açık alanlarda duvar yazılarını sökebilir derinleme temizlik yapabilirsiniz. Köprülerin tünellerin bakımı için sulu kumlama jetini kullanabilirsiniz. Asfalt boyalarını söküp kazımak için sulu kumlama yapabilirsiniz. Asfalt çizgi boyalarını sulu kumlama jeti ile silebilirsiniz.

SADECE SU İLE BOYA SÖKÜMÜ OLUR MU?

Sadece Su kullanarak yani kum kullanmadan boya sökmek isterseniz SU JETİNİN BASINCI EN AZ 2500 BAR ve Su debisinin de 25 Litre OLMALIDIR. 2500 bar su jeti ile kum kullanmadan temizlik yapabilirsiniz.

SULU KUMLAMA YAPILIRKEN TOZ OLUR MU?

Sulu Kumlama uygulaması yapıldığı esnada toz kesinlikle olmaz. Tam tersine kuru kumlamada toz olur. 

KURU KUMLAMA İLE SULU KUMLAMA ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Kuru Kumlama Makinası için en az 45 Kw Vidalı Hava Kompresoru + Kumlama Kazanı gereklidir. Kuru Kumlama Makinaları 8 Bar Basınçla çalışırlar. Kuru Kumlama makinaları çok toz yaptığından tercih edilmemektedir. 

Çok toz yapması kullanıncının sağlığı için çok tehlikeli boyutlara ulaşabilir. 

Sulu Kumlama Makinası ise; Vidalı Kompresöre gerek duymadan suyun basıncı ile kumu karıştıran SULU KUMLAMA APARATI ile çalışır. Sulu Kumlamada hiç bir şekilde toz olmaz ve çok daha hızlı bir şekilde kumlama imkanı verir.

YÜKSEK BASINÇLI SULU KUMLAMA JETİ İÇİN KOMPRESOR GEREKLİ Mİ?

Yüksek Basınçla Sulu Kumlama yapmak için Kompresor desteğine ihtiyaç yoktur. Bazı müşterilerimiz Kumlama yapmak istediklerini ama kompresor olmadan nasıl kumlama yapılacak diye bizlerle fikir alışverişinde bulunuyorlar. Sulu Kumlama eğer Kompresor destekli yapılacak ise zaten Yüksek basınçlı makinaya ihtiyaçları olmayacaktır. Yüksek Basınçlı Su Jeti ile Sulu Kumlama ise Yüksek Basınçlı suyun girdap oluşması ve vakumlama yapması ile sulu kumlama yapılır. Sulu Kumlama ile ilgili çok detaylı videolarımızı YOUTUBE tan izleyebilirsiniz.

SULU KUMLAMADA KULLANILAN KUM KURU OLMALIDIR.

Sulu Kumlama Makinası Kumu Su ile atabilmesi için kullanılacak olan kum çeşidi kuru olmalıdır. Nemli ya da ıslak kum hortumdan geçemeyeceği için kesinlikle kullanılmamalıdır. Kullanılacak olan kum iri taneli olmamalıdır. Çok iri taneli kumlar kumlama hortumunda geçmeyebilir.

SULU KUMLAMA YAPMIŞ OLDUĞUMUZ KUMU TEKRAR KULLANABİLİR MİYİM?

Sulu kumlamada kullanılan kumu tekrar kullanmak istediğinizde; Kumu eleyip kurutmanız gerekmektedir. Kum kuru ve elenmiş olduğunda tekrar kullanım için uygundur.

ALÜMİNYUM KUMLAMASI YAPTIĞIMIZDA ÜRÜNE ZARAR VERİR Mİ?

Aliminyum Sulu Kumlama yaparken "İnce Kum" kullanılmasını tavsiye ederiz. İnce kum ürüne zarar vermez. Aliminyum kumlaması çok hızlı sonuçlar veren kumlamadır.

SULU KUMLAMA YAPARKEN İNCE KUM İLE KALIN KUM ARASINDAKİ FARKLAR

Yüksek Basınçlı Sulu Kumlama yaparkn kullanılan kum iinceliği ya da kalınlığı ile  farklı sonuçlar alabilirsiniz.

İnce kum ( 0,5 milim ) hızlı kumlama yapıp mükemmel pürüzsüzlüğe ulaştırır. İnce kum daha hızlı kumlama yapmanızı sağlar. Kalın Kum kullanıldığında ( 1,5 milim - 2 milim ) Yüzeyde nokta nokta izler bırakır. Kalın Kum ince kuma nazaran biraz daha geç kumlama yapar. Bazı kullanıcılar ince kum ile kalın kumu karıştırarak kullanılrlar. Örneğin;  05-1,2 milim arasında olabilir.

SİLİS NEDİR ? : Oldukça ince çeşitleri olan silis kumu genellikle ince saçlarda, hafif şiddette kumlama yapılacağı zaman kullanılır. Silis Kumlama yapılırken çok yumuşak bir kum çeşidi olduğundan yüzeyde ince zımpara yapılmış gibi bir etki yapar.

BAZALT NEDİR ?  Bazalt kumu sert bir kum çeşididir. Sulu Kumlamada en çok tercih edilen ve aşındırması gayet başarılı olan bir kum çeşididir. Bazalt; Kamyon kasası kumlamada, Tank kumlamada, Saç ve metal kumlamada, Gemi, Tekne kumlamalarında en çok kullanılan kum çeşididir.

Bazalt ve özellikleri

Yeryüzünde en çok rastlanan kaya tiplerinden biri olan bazalt, volkanik ve ekstrüzyonlu bir kayadır. Bazalt kayaları siyah renkli ve yoğun tanelidir. Yer kabuğunun derinliklerindeki magma ve erimiş lavın yükselip katılaşmasıyla oluşan bazalt, fiziksel ve kimyasal özelliklerinin sağladığı ayrıcalıklar sebebiyle başta inşaat sektörü olmak üzere birçok farklı sektörde yıllardır kullanılmaktadır. Bazalt yüksek çekme dayanımına, iyi yorulma direncine ve yüksek e modülüne sahiptir. Kimyasal olarak alkaliye ve asitlere karşı dayanıklıdır. Termal iletkenliği yüksektir, elektromanyetik dayanıklıdır ve herhangi bir kanserojen risk bulundurmaz. Ayrıca çevresel risk içermez, bu özelliği ile çevre dostu bir madendir. Bazaltın bir özelliği de elastik olmasıdır.

Bazalt kullanım alanları

Bazalt, çeşitli ölçülerde öğütülmektedir. Öğütülmüş Bazalt, Beton ve Seramik Yapıştırıcısı, Tamir Harçları, Yüzey Sertleştiriciler ve Kumlama Kumu gibi yapı malzemelerinin içeriğinde yüksek oranda bulunur. Genel olarak İnşaat ve Sanayi Sektöründe kullanılmaktadır. Değişik boyut ve ölçülerdeki Öğütülmüş Bazalt, mimari yapıların her safhasında, alt  ve üst yapıda, zemin  ve cephe kaplamalarında, şehir içi yollarda, kaldırımlarda, tretuvarlarda , bahçe düzenlemesinde ve ayrıca aşındırıcı-zımpara olarak  kullanılmaktadır Karayolu ve demir yolu yapımı çalışmalarında kırma taş olarak, demiryolu traverslerinde sertleştirme amaçlı demiryolu balastı olarak yaygın olarak kullanılır. Bunlara ek olarak kaldırım taşı, yapı taşı, köprü malzemesi, asfalt agregası olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Serbest silis içermeyen bazalt kumlama sektöründe kullanılır.  Son yıllarda keşfedilen yeni özellikleriyle bazaltın önemi artmış ve farklı endüstriyel alanlarda da kullanım alanı bulmuştur. Örneğin, araştırmacılar, bozulmuş orman alanlarının üretkenliğini geliştirmek ve iyileştirmek için ince öğütülmüş bazalt kullanmış ve olumlu sonuç almışlardır. Toprak değişikliği olarak volkanik bazalt tozu kullanılması sonucu alınan pozitif yanıtın ardında, gelişmiş silikon beslenmesi, gelişmiş iz element temini,  bazalt tozu sayesinde katyon değişim kapasitesi ile ölçülen toprak fonksiyonu ve üretkenliği kabiliyetinin artması gibi çeşitli nedenler olduğunu saptanmıştır. Bunlara ek olarak bazalt, yüksek kaliteli tekstil elyafı üretimi, yer karosu üretimi, ağır endüstriyel kullanım için aside dayanıklı ekipman üretimi, taş yünü üretimi, bazalt plastik borular ve bazalt plastik takviye çubukları üretimi, bazalt elyaf çatı keçesi (rüberoit), bazalt laminat koruyucu kaplama ve ısı yalıtımlı bazalt elyaf malzemeler üretimi için de kullanılmaktadır.

Neden bazalt?

  • Bazalt, çekme dayanımı ve alkali kaynaklı bozulmaya karşı doğal direnci nedeniyle beton için en iyi donatıdır.
  • Fiziksel özelliklerinin sağladığı avantajlarla, demir yolu traverslerinde serleştirme amaçlı kullanımında ve otomobil fren balataları sürtünme malzemeleri yapımında güvenilir bir tercih sebebidir.
  • Termal iletkenliği yüksek olması sebebi ile sıcaklık yalıtım uygulamaları için idealdir.

GRİD NEDİR ? Grid diye bildiğimiz aslında kum değil, Demir Curufu dur. Kumlama gücü gayet yüksektir, Kumlamada çok başarılı sonuçlar verir. 

KUVARS NEDİR ?

 KULLANIM ALANLARI: Seramik, cam, yapı kimyasalı, suni granit, elektronik, deterjan, boya, zımpara, dolgu ve sondaj, arıtma tesisleri, yüzey temizleme (kumlama-raspa), yapı malzemeleri, kimya sanayi, akvaryum kumu, söve imalatı, prekast sistemlerde endüstriyel kum olarak üretimde kullanılır.

Zengin ve yüksek saflıkta ki kuvars, seçilerek saflığına göre derecelendirilir. Sınıflandırılan kuvars madeni öncelikle yıkanarak temizliği sağlanır. Daha sonra çeneli kırıcıdan geçirilerek tane boyutu düşürülür. Tane boyutu indirgenen ham madde tekrar yıkanarak çubuklu değirmenlere girer. Çubuklu değirmende çelik çubuklar vasıtasıyla öğütülür. Çubuklu değirmenden çıkan malzeme eleklere girerek basınçlı su ile yıkanarak istenilen tane boyutuna göre ayrıştırılmaktadır. Eleklerden çıkan malzeme beton bölümlere akmaktadır. Beton bölümlerden alınan malzeme Sanayi Kumları Stok Sahasında kendilerine ayrılan bölümlere konulur. Malzemeler kullanım sahalarına göre kurutulacaksa kurutma fırınına girerek, gerekli ısı miktarı ile kurutulur. Böylece kurutulan malzeme gelen sipariş doğrultusunda 25 kilogramlık  çuvallar, big bagler ve ya silobaslar vasıtasıyla nakliyesi yapılır. Kısaca kuvars kum çok sert bir kumdur ve Sulu Kumlamada mükemmel sonuçlar verir.

Kuvars ve özellikleri

Kuvars kum oluşturan ve dünyada en çok bilinen minerallerden biridir. Bütün sıcaklık değerleri altında oluşabilir. Kuvars, silika veya silikon dioksit (SiO2) içerir ve birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Renksiz ve ya kimyasal yapısına göre beyaz, mor, kahverengi, siyah gibi renklerde bulunabilen kuvars minerali, tüm mineral ortamlarında oluşur ve yeryüzü kayalarının önemli bir bileşenidir. Hem fiziksel hem de kimyasal olarak hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Bu dayanıklılık, onu dağ tepelerinin baskın minerali ve sahil, nehir ve çöl kumu ana bileşeni yapar. Mohs skalasındaki sertliği 7 olan kuvars bu özelliği ile birçok doğal mineralden ayrılır. Sahip olduğu yüksek sertlik değeri ona harika bir aşındırıcı olma özelliğini kazandırır ancak tek başına bu özelliği yapı malzemeleri uygulamalarında kullanılması için yeterli değildir. İhtiyaç duyulan kuvarsın özellikleri iyi bilinmelidir. Örneğin, kuvars kumunun beton üzerindeki etkisi kumun saflığı ve parçacık büyüklüğü dağılımına bağlıdır. Kuvars kumu betonlamada kullanılan ana bileşen olduğundan, saf ve en iyi dereceli formunun kullanımı beton dayanımına büyük ölçüde fayda sağlamaktadır. Kuvars kimyasal bileşiklere, sıcağa ve dövülmeye karşı dirençlidir. Tüm bu özellikleri ile endüstriyel uygulamalarda sıklıkla kullanılan vazgeçilmez bir mineraldir.

Kuvars kullanım alanları

Başta inşaat sektöründe betonlamada olmak üzere birçok endüstriyel sektörde farklı uygulamalarda kullanılmaktadır. Örneğin kuvars kumu saha camı, düz plaka camı ve cam elyafı üretiminde kullanılır. Ayrıca kumlama, temizleme, öğütme ve zımparalama için de kullanılır. Isıya karşı dayanımı iyi olması sebebi ile döküm kumu olarak kullanılır. Yüksek erime sıcaklığına sahip oluşuyla, dökümhane işlerinin kalıpları ve maçaları için kullanılır. Bunun yanı sıra refrakter tuğlalar, aşırı sıcaklık direncinden dolayı sıklıkla kuvars kumundan yapılır. Dövülmeye karşı dirençli olması sayesinde petrol endüstrisinde doğalgaz elde etmek için açılan kırıkları açık tutacak uzun ömürlü kum olarak kullanılmaktadır. Bunlara ek olarak kauçuk, boya, macun imalatında dolgu maddesi olarak ve madencilik endüstrisindeki çekişlerde kullanılır. Ayrıca golf, voleybol ve beyzbol sahalarında, çocuk kum kutularında ve deniz kıyılarında rekreasyon amaçlı kullanılır. Diğer uygulama alanlarından farklı olarak kuvars minerali değerli taş yapımında da kullanılmaktadır.

Neden kuvars?

 

  • Her sıcaklık değerinde oluşabilmesi ve dünya üzerinde yaygın olarak bulunmasıyla, alternatiflerine göre daha düşük maliyetlidir.
  • Yüksek sertlik değeri ile yapı malzemeleri uygulamalarında kullanım için elverişlidir.
  • Isıya dayanıklı özelliği ile refrakter (yüksek ısıya dayanıklı) ürünler yapmak için ideal bir malzemedir.

SULU KUMLAMADA KULLANILAN KUM KIRIM ÇEŞİTLERİ NEDİR?

Kullanılacak olan kumların kum kırım şekilleri vardır; Silis, Bazalt ya da Kuvars olsun bu kumları iki ayrı kırım şekilleri vardır. Birinci çeşidi yassı kırım şeklidir. Yassı kırımla kırılmış olan kumlar kumlama yapar ama yassı kırım olduğu için kumlama süresini uzatır. İkiinci kırım şekli ise Kübik kırımdır. Kübik kırım elmas şeklinde kırılan kum modelii olup kumlamada çok mükemmel sonuşlar verir. Sulu kumlama makinasında KÜBİK kırım olan kumları tercih etmenizi öneririz. 

  • Yüksek Basınçlı Sulu Kumlama Jeti
  • Basınçlı Sulu Kumlama Jeti
  • Sulu Kumlama Nedir?
  • Taş Ev Sulu Kumlama
  • Silis Kumlama
  • Kuvars Kumlama
  • Bazalt Kumlama
  • Sulu Kumlama Jeti ile ilgili Bilgiler
  • Sulu Kumlama Jeti
  • 600 Bar Basınçlı Kumlama Makinası
  • Yüksek Debili Sulu Kumlama Makinası

Haberler

Teknojet arel Teknojet bim Teknojet borcelik Teknojet borusan Teknojet calik Teknojet celtas Teknojet cimentas Teknojet delphi Teknojet dere Teknojet doco Teknojet dokuz Teknojet ege Teknojet egesan Teknojet eshot Teknojet eti Teknojet euas Teknojet fatih Teknojet gurmak Teknojet guzelbahce Teknojet halkbank Teknojet igsas Teknojet isbankasi Teknojet isdemir Teknojet izmirgaz Teknojet koctas Teknojet kutahya Teknojet marmara Teknojet mip Teknojet mng Teknojet onur Teknojet petrolyag Teknojet polenezkoy Teknojet saba Teknojet saglik Teknojet sinop Teknojet tjk Teknojet tosyali Teknojet trt Teknojet tupras Teknojet yasar

 

İLETİŞİM BİLGİNİZİ YAZIN, SİZE ULAŞALIM!

Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için bilgileri doldurmanız yeterli

iso9001tsece

Whatsapp'tan Bize Yazın

+90 532 625 1350